Grøndalsparken

Grøndalsparken løber som en smal grøn oase langs F-banen mellem Damhussøen og Borups Allé, en stor del af parken ligger derfor i Vanløse. Grøndalsparken har mange anvendelsesmuligheder, der er både populære legepladser, udendørs træningsmuligheder, gode stier, åbne områder med græs, samt offentlige grillpladser, der indbyder til hygge og samling.

I 2010 blev en del af parken fredet, dog med mulighed for frilægning af Grøndals åen, der i dag er rørlagt.

Der er planer og diskussioner om åbning af Grøndals-åen, som led i Teknik- og Miljøforvaltningens skybrudsprojekt. (Lokalavisen Vanløse Weekend uge 20). Men i juni 2017 blev planerne annulleret af Teknik- og Miljøudvalget. Desuden har et udvalg under Vanløse Lokaludvalg lavet et godt forslag “Grøndalsparken – aktivitet og samvær” (fra Lokaludvalgets Bydelsplan 2017)

Enhedslisten Vanløse:

  • – støtter planer til forbedring af Grøndalsparken, med flere aktivitetsmuligheder og frilægning af Grøndalsåen, cykelrute og skybrudsplaner.
  • – foreslår plantning af flere træer i denne langstrakte park. Træerne er med til at opsuge vand ved skybrud og modvirker desuden forureningen fra den meget trafikerede Grøndals Parkvej. Mere støjdæmpende asfalt og nedsat hastighed, samt (med tiden) flere el-biler kan yderligere forbedre miljøet, til glæde for beboerne nær Grøndals Parkvej og alle, der benytter parken og bor omkring den.
  •